апликација_21

IoT решенија за паметни домашни апарати

Вашиот EMS партнер за проектите JDM, OEM и ODM.

IoT решенија за паметни домашни апарати

Наместо општиот инструмент кој работи индивидуално во домот, паметните уреди постепено стануваат главен тренд во секојдневниот живот.Minewing им помага на клиентите на OEM да ги произведат уредите што се користат за аудио и видео системи, системот за осветлување, контрола на завеси, контрола на наизменична струја, безбедност и домашно кино, кое ги преминува Bluetooth, мобилните и WiFi конекциите.


Детали за услугата

Ознаки за услуги

Опис

Паметно осветлување,тоа е витален дел од паметниот дом.Тоа заштедува енергија додека ги збогатува нашите животи. Преку интелигентна контрола и управување со светлата, во споредба со традиционалното осветлување, може да реализира меко стартување на светлината, затемнување, промена на сцената, контрола еден-на-еден и светлата од целосно вклучување и исклучување.Исто така, може да сфати дека се користат далечински управувачи, тајминг, централизирани и други методи на контрола за интелигентна контрола за да се постигнат функциите на заштеда на енергија, заштита на животната средина, удобност и удобност.

Контрола на завеси, со користење на системот за паметна контрола, завесата може да се отвора и затвора на интелигентен начин.Се состои од главниот контролер, моторот и механизмот за влечење за завесата за влечење.Со поставување на контролорот во режим на паметен дом, нема потреба да ја влечете завесата со рака и работи автоматски според различна сцена, светлината на денот и ноќта и временските услови.

Паметен штекер,тоа е штекер кој заштедува струја. Освен интерфејсот за напојување, има USB интерфејс и функција за поврзување WiFi, што ви овозможува да ги контролирате апаратите на различни начини.Има АПП за далечинско управување, а апаратите можете да ги исклучите преку мобилен кога сте отсутни.

Заедно со развојот на индустријата за IoT, постои зголемена потреба за паметни уреди кои се користат во различни сектори како што се паркирање, земјоделство и транспорт.Бидејќи процесот на повеќе чекори нуди комплетно решение за клиентот, ние сме тука да го поддржиме целиот животен циклус на развој на вашиот производ и да го приспособиме нашиот производствен процес за вашите потреби за да ги произведуваме добро и некако да ги оптимизираме.Нашите клиенти имаа корист од сеопфатната соработка со нас и не третираа како дел од нивниот тим, а не само како добавувачи.

Паметен дом

слика 10
слика 11

Станува збор за паметен домашен производ кој може да ја следи концентрацијата на воздухот Co2 и да го прикажува по боја, погоден за различни пригоди дома, училиште, трговски центар.


  • Претходно:
  • Следно: